Internet - online trgovine, web stranice

http://www.shopify.com/
Poslovanje malih i srednjih poduzetnika danas je složenije nego ikada prije. Gledajući sa  stajališta hrvatskog poduzetnika, poslovanje nije samo složeno, već i financijski teško održivo. Ekonomska kriza traje dugi niz godina, stanovništvo nema novca a država daje malo i svakim danom uzima sve više. Na sve to treba dodati dodavanje novih i nepotrebno kompliciranih administrativnih procedura koje ničemu ne služe.
Unatoč svemu odlučio sam napisati nekoliko riječi o internetu i značaju istog u razvoju poslovanja. Misao pisanja nametala se slijedom tri načela: brzina ostvarivanja rješenja za poduzetnika, malim iznosom ulaganja i osvajanjem novih tržišta te privlačenju više kupaca. Ovo stoljeće uglavnom sve će se vrtjeti oko brzine. Oko brzine odvijanja poslovnih transakcija. Oko brzine pristupa informacijama. Oko brzine promjene proizvoda/usluga i to s stanovišta kvalitete i načina proizvodnje ili obavljanja usluga. Sve te promjene odvijaju se zbog ekspanzije i razvoja internetske tehnologije. Internetska tehnologija je glavni faktor tog ubrzanja i povezanosti na svim osnovama. Stvoren je sasvim novi prostor za suradnju među ljudima i poslovanje.

Online trgovina

https://mojapokaznatrgovina.myshopify.com 
Danas postoji niz platformi za online trgovinu. Neke od najpoznatijih su MagentoPrestaShopShopify ...
Kao kvalitetno rješenje za online trgovinu preporučam Shopify platformu. Platforma omogućuje potpunu kontrolu nad trgovinom, od izgleda do rada. Na platformi je ponuđeno više od 100 različitih tema profesionalnog izgleda. Također se može izraditi tema po vlastitom dizajnu korištenjem HTML i CSS. Teme su spremne za mobilne telefone ili tablet uređaje.
Korisnik platforme može koristiti vlastitu domenu ili je može kupiti putem Shopify platforme. Upravljanje trgovinom je jednostavno bez obzira da li se radi o unosu, promjenama ili brisanju. Cijene usluga koje nudi Shopify veoma su povoljne i mogu se nazvati kvalitetnim ulaganjem-dobiva se puno više nego što se plaća.
Također sam izradio primjer trgovinu na hostingu platforme (Test trgovina)  Moj zaključak je da istu s dobrim razlogom koristi više od 100000 poduzetnika. Shopify je snažna i jednostavna platforma za implementaciju i s njenim korištenjem može se uštedjeti mnogo vremena i novca. Korištenjem Shopify poduzetnik može značajno povećati svoj udio u tržišnom kolaču i privući mnogo novih kupaca bez obzira da li se radi o trgovini autodijelovima, knjigama, odjećom, kozmetikom, nakitom ...

Web stranice

http://violetebook.wix.com/frizerskisalon
Danas najpopularnija i sigurno najbolja CMS platforma za izradu web stranica je WordPress(http://wordpress.org/) Za korištenje WordPress administracije ne treba imati znanja o programiranju. Da izradite stranicu trebaju vam vaši sadržaji (slike, tekstovi), domena i hosting. Sve ostalo uz učenje možete napraviti sami. Kada me netko pita da izradi svoju stranicu u WordPressu moj odgovor je uvijek pozitivan.
Ali ovaj dio bloga ne želim posvetiti WordPressu, već jednoj drugoj platformi za kreiranje web stranica-WiX platforma. WiX platforma zahtijeva mnogo manje učenja nego WordPres, a stranice napravljene na toj platformi sjajno izgledaju. Kreiranje stranice stvarno je jednostavno. Ne postoji kodiranje koristi se samo drag and drop (povuci i spusti). WiX platformu danas koristi preko 50.000.000 korisnika. Na Wix ima niz tema gotovo za sve gospodarske djelatnosti. Stranice je veoma lako prilagoditi, a njihovo traženje putem tražilica kvalitetno je optimizirano. Sve teme prilagođene su za mobilne uređaje i tablete. Sami provijerite kako je teme na WiX platformi lagano mijenjati i prilagoditi. Na vama je samo da imate sadržaje (slike, tekstove).
Cijenik uslga WiX platforme nalazi se na stranici http://www.wix.com/upgrade/website 
Na hostingu WiX testirao sam neke teme: Frizerski salon, Unutarnja dekoracija, Restoran, Van nastavni program.


Sa svojim pitanjima i situacijama koje čine kod vas nedoumice uvijek ste dobrodošli. Nije važno da li se to odnosi na WordPress, Shopify, WiX.
Ako Vam mogu pomoći odgovorom sa zadovoljstvom ću to učiniti.
Boris,
mobile: 092 24 60 388
email: violetebook@gmail.com